Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Місяці півмісяць: 21 травня українці зможуть побачити рідкісне космічне явище

У неділю 21 травня українці зможуть побачити дивовижне космічне явище. Подібне спостерігається раз на десять років. Вперше цей феномен описав у 16-ому столітті великий Леонардо да Вінчі й назвав його попелястим світінням Місяця.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання The Guardian, 21 травня приблизно о 23:00 за київським часом на заході небосхилу на фоні Місяця буде видно тонкий півмісяць.Сонячним світлом буде освітлено лише 5% природного супутника Землі. Інша ж частина Місяця буде слабко світитися.

Це надзвичайне видовище стається, коли сонячне світло відбивається від поверхні Землі, освітлюючи темний бік Місяця, звичайно прихований від людських очей. Коли Сонце заходить, ця частина не стає повністю чорною, оскільки все ще має джерело світла — Землю.

Краще за все “сяйво да Вінчі” видно, коли на горизонті з’являється серп Місяця після заходу або перед сходом Сонця. Дивитися його можна до п’яти днів після молодика неозбройним оком. Далі, щоб продовжити спостереження, знадобиться телескоп.

Раніше Інформатор писав про те,  як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю та про те, що криворіжці спостерігали дивне явище.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору