Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Магнітні бурі у травні 2023 року: як їх пережити

Сонячні шторми або магнітні бурі – це не найкращій період для життя більшості мешканців планети Земля. Особливо погано почувають себе маленькі діти, вагітні жінки та люди з хронічними хворобами. Їм до магнітних бур треба підготуватися завчасно.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, у періоди сонячних штормів багато людей відчує сильний дискомфорт. Це пов’язане зі зміною магнітного поля Землі, що може впливати на організм людини. Як результат – головні болі, втрата пильності та уваги, слабкість.

Згідно з прогнозами, очікується, що магнітні бурі у травні 2023 року будуть середньої сили.

Ось їх конкретні дати:

1 і 2 травня прогнозуються досить сильні магнітні бурі силою в 4 бали, це вплине на самопочуття не лише метеозалежних людей, але й тих, хто зазвичай дуже стійкий до таких явищ.

З 3 травня шторм ослабне до 3 балів та протримається на такій позначці до вечора четверга, 4 травня.

Нова буря “накриє” землю вже ввечері 6 травня. Силою у 4 бали, вона протримається кінця дня 7 травня.

Згодом у метеочутливих людей наступить період затишшя перед черговим геомагнітним ударом, який відбудеться увечері 10 травня. Буря, силою у 3 бали, затримається до кінця дня 12 травня.

Новий затяжний сонячний шторм очікується увечері 22 травня. Він досягне сили у 3 бали і завершиться лише 29 травня.

Щоби полегшити стан свого здоров’я у цей період спеціалісти рекомендують:

  • уникати стресу. Стрес може погіршити симптоми магнітних бур, тому важливо уникати нервових ситуацій, якщо це можливо. Це може включати практику медитації, йогу або інші методи розслаблення;
  • слідкувати за своїм сном. Міцний сон дуже важливий для здоров’я, тому намагайтеся стежити за своїм режимом сну та створювати комфортні умови для відпочинку. Уникайте вживання кофеїну та інших стимуляторів, які можуть перешкодити засинанню;
  • займатися фізичними вправами. Фізичні вправи допоможуть впоратися зі втомою та болями в суглобах та м’язах, які можуть виникати під час магнітних бур. Це може включати заняття спортом, прогулянки на свіжому повітрі або йогу.
  • правильно харчуватися. Правильне харчування також здатне допомогти метеочутливим людям переносити періоди магнітних бур. У цей період слід вживати більше продуктів, багатих на магній і калій. Це, зокрема, горіхи, квасоля, банани, авокадо та шпинат. Також рекомендується пити більше води, щоб уникнути зневоднення;
  • контролювати тиск. Магнітні бурі можуть підвищувати кров’яний тиск, що може призвести до головного болю та запаморочення. Тому важливо контролювати свій тиск у періоди магнітних бур. Якщо у вас є проблеми з тиском, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Раніше Інформатор писав про те, що наприкінці квітня Землю накрив метеоритний дощ та про те, що мешканці Дніпропетровської області побачили унікальне зоряне явище.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору