Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо рибну юшку по-дніпровськи

Українська земля багата своїми дарами. І різні регіони мають традиційні страви, що пов‘язані з природними багатствами тих місцин. Отак і Наддніпрянщина може похвастатися великою кількістю смачної риби. Саме зі свіжовиловленої дніпровської рибки готують цю знамениту юшку.

Інформатор радить не зволікати та скоріш готувати цю смачну і поживну страву.

Інгредієнти:

  • Короп – 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Петрушка – 1 ст. л.
  • Перець чорний, горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Окріп – 1.5 л
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Коропа очистьте від луски й випотрошіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвости та плавники.

Голову, плавники та хвіст риби добре промийте, у каструлю налийте олію, розігрійте та смажте рибу протягом 3-5 хвилин на середньому вогні.

Цибулю очистьте та подрібніть. Додайте до риби, перемішайте. Також додайте у каструлю томатну пасту та паприку. Смажте протягом 5 хвилин. Додайте окріп, покладіть петрушку, лавровий лист та горошини перцю. Варіть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Процідіть суміш через сито чи марлю. Отриманий бульйон поверніть у каструлю.

Картоплю, моркву, шматок кореня селери (2-3 см) та помідори ретельно помийте та почистьте. На томатах зробіть надріз хрест-навхрест та залийте окропом на 3 хвилини. Зніміть шкірку та наріжте невеликими шматочками.

Покладіть овочі у бульйон, посоліть та поперчіть. Варіть протягом 10 хвилин

Коропа наріжте досить великими шматками.

Покладіть до каструлі, варіть ще 8 хвилин. Петрушку подрібніть та додайте до бульйону. Варіть до готовності овочів (вони мають стати м’якими). Подавайте зі свіжонарізаною зеленню петрушки.

Раніше ми розповідали, як приготувати пасту з крабових паличок. Писали, як приготувати росівницю та коцюрбу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору