Українська земля багата своїми дарами. І різні регіони мають традиційні страви, що пов‘язані з природними багатствами тих місцин. Отак і Наддніпрянщина може похвастатися великою кількістю смачної риби. Саме зі свіжовиловленої дніпровської рибки готують цю знамениту юшку.
Інформатор радить не зволікати та скоріш готувати цю смачну і поживну страву.
Інгредієнти:
- Короп – 1 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Перець чорний, горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Окріп – 1.5 л
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Коропа очистьте від луски й випотрошіть, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвости та плавники.
Голову, плавники та хвіст риби добре промийте, у каструлю налийте олію, розігрійте та смажте рибу протягом 3-5 хвилин на середньому вогні.
Цибулю очистьте та подрібніть. Додайте до риби, перемішайте. Також додайте у каструлю томатну пасту та паприку. Смажте протягом 5 хвилин. Додайте окріп, покладіть петрушку, лавровий лист та горошини перцю. Варіть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
Процідіть суміш через сито чи марлю. Отриманий бульйон поверніть у каструлю.
Картоплю, моркву, шматок кореня селери (2-3 см) та помідори ретельно помийте та почистьте. На томатах зробіть надріз хрест-навхрест та залийте окропом на 3 хвилини. Зніміть шкірку та наріжте невеликими шматочками.
Покладіть овочі у бульйон, посоліть та поперчіть. Варіть протягом 10 хвилин
Коропа наріжте досить великими шматками.
Покладіть до каструлі, варіть ще 8 хвилин. Петрушку подрібніть та додайте до бульйону. Варіть до готовності овочів (вони мають стати м’якими). Подавайте зі свіжонарізаною зеленню петрушки.
Раніше ми розповідали, як приготувати пасту з крабових паличок. Писали, як приготувати росівницю та коцюрбу.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок