Кінець весни й початок літа — пора полуничних пирогів. Шеф-кухар і телеведучий Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати пиріг, який він назвав «паляниця з полуницею».
За технологією приготування цей пиріг більше схожий на традиційний французький десерт, який готують зі свіжими ягодами або фруктами, – розповідає Інформатор.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 90 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Йогурт без наповнювача – 200 г
- Олія – 120 мл
- Розпушувач – 10 г
- Борошно – 220 г
- Полуниця – 400 г
- Крохмаль – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Додати йогурт, олію, продовжуючи збивати.
Просіяти борошно та розпушувач, додати в яєчно-йогуртову масу і все взбити.
Форму діаметром 20 см застелити пергаментом, змазати вершковим маслом або олією. Вилити половину тіста.
Полуницю помити, розрізати навпіл або на 4 частини, обваляти в крохмалі. Викласти половину полуниці на тісто.
Вилити у форму решту тіста, зверху розкласти решту полуниці.
Випікати 1 годину при температурі 160 градусів.
Раніше ми писали, як приготувати часникові грибочки на пікнік та повітряні пампушки на сковороді.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок