Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українська ППО збила рідкісний дрон Supercam: що про нього відомо та чому з цього приводу сміються українці

Зранку 16 травня, Повітряні Сили України оприлюднили звіт про нічну атаку та збиті цілі, серед яких був і збитий дрон Supercam S350. Проте при написанні назви була допущена помилка (замість SupercAm – SupercUm). І вийшов казус: тих, хто вирішив загуглити інформацію про знищений безпілотник, Google вів прямо на… Pornhub. Пізніше помилку виправили, проте потік мемів в соцмережах вже не зупинити.

Інформатор з посиланням на Інформатор Україна покаже, як креативні українці відреагували на таку помилку.

Таку інформацію отримували українці, вводячи назву збитого дрона у пошукову строку

Twitter вже заполонили меми на цю тему. Невеличке пояснення:

Пояснювальні твіти

Українці також припускають, що це не випадкова. В ЗСУ вирішили підняти українцям настрій, який і так піднесений після новин про збиття 6 “Кинджалів”?

Українці почали видавати меми

Ця ніч увійде в історію як Supercum Night. Принаймні, так вважає цей користувач Twitter:

 

 

 

Українців не зламати

Всі ці слова теж зразу поведуть на Pornhub, не сумнівайтеся. Що таке Supercum, всі вже знають:

Українці вигадують нові назви

 Що відомо про дрон Supercam?

Якщо вам в гуглі з першого разу не вдалося дізнатися характеристики збитого безпілотника, а другу спробу зробити так і не наважилися, то це для вас. Отже, “Суперкам” окупанти використовують вкрай рідко. Безпілотники лінійки Supercam у росії виробляє компанія “Безпілотні системи”. За даними “Мілітарний”, початково така техніка виготовлялася задля аерофотозйому місцевості, що мало допомагати дослідникам у створенні карт, а також у рятувальних операціях. Однак після початку повномасштабної агресії рф проти України з’явилися й на озброєнні окупаційної армії. За їх допомогою ворог веде повітряну розвідку.

Російський дрон “Суперкам” відомий своїми величезними розмірами (розмах крил сягає 3,5 м). Продуктова лінійка складається з 11 моделей літальних апаратів. Злетіти самотужки ця техніка не здатна, тож у повітря їй допомагають піднятися спеціальні пристрої. Загалом у небі дрон здатен протриматися 4-4,5 години. За цей час, бувши за 70-100 км від точки запуску, безпілотник усе ще може передавати актуальну інформацію, допомагаючи своїм навідникам оцінювати обстановку.

Supercam важко визначити за допомогою спеціальних пристроїв, адже він обладнаний командно-телеметричною радіолінією, яка має функцію псевдовипадкового перелаштування частоти – це допомагає захиститися від різноманітних перешкод. Під час польоту такий дрон здатен розвивати швидкість до 120 км/годину. Максимальна відстань, яку він здатен покрити за один раз, перевищує 240 км. У небі він здатен адекватно працювати на висоті від 150 м до 5 км. Для запуску такої техніки необхідно мінімум 15 хвилин, його одразу налаштовують у повністю автоматичний чи напівавтоматичний режим.

Раніше Інформатор повідомляв, що над Кривим Рогом ППО збила рідкісний безпілотник. Також ми писали про атаку росіян по Дніпропетровській області, через яку постраждала дитина.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

 

Нагору