Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Розірвати всі договори з УПЦ МП: криворіжці швидко відреагували на петицію

В України триває перехід вірян Православних церков від Московського до Українського патріархатів. Люди не хочуть молитися та жертвувати гроші храмам, які спонсорують ворога. Торкнулося це й Кривого Рогу.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний сайт Криворізької міської ради та її виконкому, 2 травня там з’явилася петиція. автор якої Вікторія Болтаєва вимагає від міської влади “розірвання всіх договорів, укладених між Криворізькою міською радою, структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою(” УПЦ МП”).

Ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів,де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Кривого Рогу та УПЦ МП і всі її структурні підрозділи, зокрема:

  • договори комунального обслуговування;
  • договори оренди комунального майна;
  • договори оренди комунальних земельних ділянок;
  • договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
  • договори з обслуговування мереж тепло-,водо-,газопостачання та водовідведення;
  • договори на вивіз сміття;
  • інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо”.

Криворіжці швидко відреагували на цю петицію й по данним на 10 травня вона вже набрала необхідні 1000 голосів. Тобто депутати Криворізької міської ради найближчим часом будуть зобов’язані розглянути її.

Про рішення депутатів Інформатор повідомить окремо.

Раніше Інформатор писав про те, що на сайті Президента України з’явилася петиція про перейменування росії у Московію та про те, що українці просять обкласти податками релігійні організації.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору