Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці просять обкласти податками релігійні організації

Не є таємницею, що більшість релігійних організацій всіх (чи майже всіх) конфесій беруть фіксовані суми грошей за здійснення так званих потреб – хрещення, вінчання, відспівування та таке інше. Крім того, при храмах існують торгівельні кіоски, де продають різноманітну релігійну атрибутику. Віряни жертвують на культові спорудження величезні кошти. І при цьому податків у казну держави такі громади не платять.

Як повідомляє Інформатор, 5 квітня на сайті Офісу Президента України з’явилася петиція №№22/187124-еп, автор якої – Грусевич Андрій Андрійович – пропонує запровадити зміни до податкового кодексу України, а саме зобов’язати всі релігійні організації сплачувати податки до державного бюджету Україні.

Свою вимогу Грусевич обгрунтовує наступним: “Де-факто більшість релігійних організацій займаються збором коштів з вірян та реалізують різного роду товари та заробляють великі статки , а до бюджету податки не сплачуються.
Час закінчувати з тіньовою економікою релігійних організацій та зобов’язати сплачувати податки включно з військовим збором, податком на землю та орендою церковних приміщень!”

Петиція вже набрала 895 голосів з необхідних 25 тисяч. Але попереду ще 85 днів, тобто час для збору підписів є.

Раніше Інформатор писав про те, що українці просять не забороняти Тік-Ток, та про те, що українці просять ввести обов’язкову сексуальну освіту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору