Кривий Ріг До сайту

Покусав великий пес: цуценяті, якого покинули господарі, шукають родину в Чехії

Ще одне бездомне, поранене, ображене долею цуценя найближчим часом стане домашнім. Але не у Кривому Розі чи Україні, а Чехії. Туди його взяли на реабілітацію та пошук сім’ї.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відому зооволонтерку Анастасію Іванову, Чорнушку (так назвали собаку) разом з мамою та братиком десь у лютому минулого року викинули на околиці Східного. Сім’я знайшла собі прихисток у недобудованій будівлі. Там їх побачила місцева мешканка та почала підгодовувати.

Такою малечу знайшли

Настя намагалася знайти Чорнушці родину

Чорнушка на лікуванні

Зараз Чорнушка весела та щаслива

Настя у цей час знаходилася у Словаччині, куди вивезла маленького сина від війни. Коли вони повернулися до Кривого Рогу, жінка зв’язалася з нею. Разом вони вакцинували тваринок.

Реклама

Дівчина виставляла об’яви на прилаштування, але зазвичай влітку це зробити важко. У людей інші справи. По черзі зооволонтери стерилізували маму, потім Чорнушку. Знайшовся дім для її братика. За Чорнушку не було жодного дзвінка…

А у січні цього року сталася біда. Як розповідає Анастасія: ” Мені подзвонила Ілона, жінка, яка працює на стоянці. Як зараз пам’ятаю її стурбований голос, я тоді їхала у швидкісному, погано було чути. З’ясувалося, що на Чорнушку напав пес бійцівської породи. Господар гуляв з ним без повідка та намордника. Після нападу чолов’яга забрав свою собаку і пішов собі додому. У Чорнушки висіла лапа. Клініки були вже закриті…”

Зооволонтерка подзвонила своїй подрузі Яні й попросила піти подивитись що з собакою, бо сама була в іншому кінці міста. Чорнушці вкололи знеболююче і стали чекати ранку. З самого ранку, перед роботою Настя прийшла за Чорнушкою і повезла її в клініку на таксі.

Реклама

В клініці підтвердився перелом двох кісток на передній правій лапі та рвану рану від зубів. Провели операцію. Попереду мало бути 1,5 місяці стаціонару, але перелом через 1,5 місяці загоївся, а Чорнушка так і не ставала на лапу.

В цей час вдача нарешті посміхнулася бідосі. Її помітила реабілітолог Мартіна з Чехії. Вона побачила пост про Чорнушку у польської знайомої Анастасії  Магдалени, яка допомагала їй відправити в Польщу ще одного собаку. Так вони почали підготовку до відправки Чорнушки.

Настя дуже переживала за свою підопічну, адже пережиті страждання зробили її дещо недовірливою та навіть агресивною до людей. Але й тут сталося диво. На кордоні дівчина попереджала, “що Блекі далеко не “френдлі дог”.  “А її там всі тіскали та не було жодних проблем” – дивується дівчина.

Реклама

Зараз Чорнушка знаходиться у Празі. Сім’ю ще для неї не знайшли. Там спочатку треба пройти реабілітацію, а потім вже шукати дім. Але собака весела, жвава та, судячи з виразу милої мордахи та поведінки, почуває себе чудово.

Дівчина каже, що у Чехії дуже відповідально ставлять до передачі тварин. Сім’ї ретельно перевіряють, у яких умовах буде жити собака, платоспроможність майбутніх господарів, а потім вже приймають рішення.

“Так що Чорнушка все ще попереду” – каже Анастасія.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, що песик, якого залишили на кладовищі у Кривому Розі, знайшов нову родину та про те,як у Кривому Розі рятували вівчарку з передової.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова