Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі прокинулися великі та дуже агресивні змії: будьте обережні

З настанням тепла на території Кривого Рогу та Криворізького району почали прокидатися плазуні. Зустріч з деякими з них може стати дуже неприємною. Тому, виїжджаючи на природу чи навіть на дачу, треба бути дуже обережними. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на криворіжця Ярослава Балащака, днями у криворізькому районі був помічений плазун, за описами схожий на жовто-червоного полоза. Довжина цієї змії досягає 2-х метрів. Це найбільший плазун у Європі.

Полози не отруйні, але дуже агресивні. Як написано у Вікіпедії: ” У випадках наближення ворога не намагається сховатися, а згортається спіраллю, на кшталт отруйної змії, шипить та кидається на супротивника, при цьому здатен стрибати до 1,5—2 м, намагаючись завдати удару в обличчя. Кусає боляче, до крові, проте суттєвої шкоди людині заподіяти не здатен. Після укусу в рані можуть лишатись дрібні зуби”.

Змія ця занесена у “Червону книгу” України. Зустрівшись з нею, головне завмерти та не робити різких рухів,Ж чекаючи доки полоз відповзе.

Якщо змія вже ж вкусила, треба пам’ятати, що укус навіть не отруйної змії може призвести до зараження крові. Тому уражене місце обов’язково потрібно ретельно і регулярно промивати через кожні декілька годин. Важливо слідкувати за раною, якщо з’являться помітні симптоми запального процесу, необхідно звернутися до лікаря.

І ще треба знати, що чим тепліша погода, тим активніші змії. Влітку вони часто вилазять на поверхню, а в холодну погоду ховаються в норах.

Тому, відпочиваючі спекотного дня на природі, треба уважно дивитися під ноги та на повалені дерева, де може знаходитися плазун. А ще рекомендується, прогулюючись, шарудіти довгою палицею поперед себе, аби дати можливість змії сховатися.

Раніше Інформатор писав про те, що на водоспаді Карачунів були помічені дивні змії та про те, що у Кривому Розі у приватний дім заповзла змія.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору