Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обережно: у Криворізькому районі прокинулися змії

Тепла весняна погода манить криворіжців на рибалку, на пікнік, а то й просто на прогулянку до найближчого ставка чи гаю. Але такі прогулянки можуть бути небезпечними. Саме наприкінці березня – початку квітня у наших краях прокидаються плазуни.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на групу Рибалка – Кривий Ріг – Риболовля у Кривому Розі, днями місцевий мешканець Василь Кольба помітив серед засохлого листя змію, у якій опізнав степову гадюку.

Як пише коментатор посту Андрій Калакуцкий: “Вчра їздив до річки, подивитися, чи є рибаки, чи ловиться в загалі. Сонечко пригріває і дуже багато змій. Побачив рідкісну змію в наших краях Гадюку Нікольского. Будьте обережні, у старій траві їх дуже погано видно”.

Як кажуть спеціалісти, першими з нір після зимової сплячки виповзають самці, за ними самки. Важливо бути обережними, аби не наступити на змію й не отримати укусу жалом з отрутою. Тому, збираючись на прогулянку, треба отягнути штани зі щільними манжетами унизу та взяти у руки палку, якою шарудіти під час ходьби. У такому разі злякана змії сама відповзе якнайдалі.

А ще, уважно дивитися на повалені дерева, перед тим, як на них присісти. Змії можуть бути не дуже помітними, і така зустріч не приведе ні до чого доброго.

Раніше Інформатор писав про те, що на водоспаді на Карачунах помітили дивних змій, та про те, що у Кривому Розі у приватний дім заповзла змія, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору