Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Обережно змії: 6-річного хлопчика вкусив плазун у Дніпропетровській області

Спекотне літо та тепла осінь сприяли подовженню активності плазунів, які не поспішають впадати в сплячку. В нашому регіоні найбільш небезпечна змія – це звичайна гадюка. Саме така і вкусила 6-річного хлопчика у селі Знаменівка у Новомосковському районі. Дитину прийшлося госпіталізувати.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на директора станції швидкої допомоги Радія Шевченко.

«Зустріч з нею (гадюкою – ред.) можлива в лісосмугах та, навіть, на присадибних ділянках. Отрута гадюки звичайної для дорослої здорової людини – не смертельна. Найбільшу небезпеку вона становить для дітей, хворих та людей похилого віку», – попереджає Радій.

Наприкінці вересня, на Дніпропетровщині маленького хлопчика вкусила за палець гадюка. Батько викликав швидку. До маленького пацієнта негайно виїхала найближча вільна бригада.

Як з’ясувалось, діти бавились в лісі без нагляду дорослих, а побачивши змію, вирішили її впіймати. Пройшло близько 30-40 хвилин перш, ніж батьки усвідомили небезпеку і зателефонували за номером “103”.

При огляді дитини – на середній фаланзі третього пальця правої кисті виявлений характерний слід від укусу змії і болючий набряк.

Дитині була надана необхідна медична допомога, а хлопчика в супроводі мами госпіталізували до Регіонального медичного центру родинного здоров’я
міста Дніпра.

«На цей раз обійшлося, але, через недогляд батьків – здоров’я та життя дітей в небезпеці», – каже Радій Шевченко.

Рука хлопчика, за яку вкусила змія

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Раніше ми розповідали, що модель і танцівник з Дніпропетровської області захищає Україну зі зброєю в руках.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору