Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо запечену рибу по-грецьки

Рецепт риби по-грецьки знайомий, на жаль, далеко не всім господиням. Назва страви засноване на тому, що рибка запікається під великою кількістю овочів. Страву можна приготувати в звичайній духовці, а також у популярної останнім часом мультиварці.

Інформатор розповість Вам, як приготувати смачну і соковиту рибку.

Інгредієнти:

  • рибне філе – 800 г
  • томати – 500 г
  • твердий сир – 300 г
  • часник – 4 зубчики
  • сметана – 250 г
  • цибуля – 1 штука
  • лимон – половина
  • зелень – 30 г

Спосіб приготування:

Для приготування страви підійде практично будь-який сорт риби, але все ж варто віддати перевагу великим, жирним видами.

Відмінною особливістю цього виду запікання риби є те, що шматочок філе готується під овочами, що дає можливість йому просочитися соками цибулі, помідорів і зелені.

Завершує гастрономічний шедевр апетитна сирна скоринка, яка утворюється в процесі.

Якщо ви придбали тушку, а не філе, то доведеться самостійно обробити її – це зовсім нескладно. Спочатку очистіть рибу від луски, видаліть нутрощі, плавники і голову. Добре промийте черевце, витягніть чорну плівку. Тепер покладіть тушку на дошку паралельно столу і гострим ножем починайте зрізати хребет, розділяючи її навпіл. Видаліть остов і великі кістки. Готове філе.

Розріжте рибу на порційні шматочки по 4-5 сантиметрів завдовжки. З лимона вичавити сік і полийте їм філе. Посоліть, поперчіть будь-якими спеціями і дайте промаринуватися.

Тим часом приготуйте заправку для майбутнього страви. Для цього помідори наріжте тонкими скибочками.

Очистіть цибулю і наріжте його соломкою, обсмажте в невеликій кількості олії, остудіть.

В окремій ємності натріть на тертці з великими отворами твердий сир.

Зелень вимити, обсушити і дрібно порубаєте. Змішайте з сиром.

У глибокій тарілці змішайте помідори, цибулю, половину всієї порції сиру, зелень, пропущений через прес часник.

Приправте заправку спеціями, сіллю і сметаною. Добре перемішайте.

Форму, в якій буде запікатися блюдо, трохи змащуємо олією, викладаємо половину заправки, розрівнюємо.

Поміщаємо на «овочеву подушку» шматочки філе і покриваємо залишилися овочами.

Покриваємо рибу з овочами тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 170-180 С, запікати протягом 15-20 хвилин.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати морквяний салат.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 Євгенія Глубінок

Нагору