Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Український Центр Громадянських Свобод отримав Нобелівську премію миру 2022

7 жовтня, Норвезький Нобелівський комітет ухвалив присудити Нобелівську премію миру за 2022 рік Українській правозахисній команді Центр Громадських організацій.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сторінку Нобелівської премії.

Хоча українці і весь світ чекав, що премію отримає Президент Зеленський, дуже приємно, що українську організацію оцінили на такому високому рівні.

Центр громадянських свобод заснований у Києві в 2007 році з метою просування прав людини та демократії в Україні. Центр висунув позицію щодо зміцнення українського громадянського суспільства та тиску на владу, щоб Україна стала повноцінною демократією. Щоб перетворити Україну в державу, яка керується верховенством права, Центр громадянських свобод активно виступає за приєднання України до Міжнародного кримінального суду.

Після вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року Центр громадянських свобод залучив зусилля для виявлення та документування воєнних злочинів Росії проти цивільного населення України. У співпраці з міжнародними партнерами центр грає піонерську роль з метою притягнення винних сторін до відповідальності за свої злочини.

Також комітет ухвалив присудити Нобелівську премію миру за 2022 рік правозахиснику Олесю Біляцькому — керівнику правозахисного центру «Вясна» з Білорусі, російській правозахисній організації Меморіал.

Вручивши Нобелівську премію миру представникам з України, росії і білорусі, Нобелівський комітет бажає,  щоб своїми послідовними зусиллями на користь гуманістичних цінностей, антимілітаризму та принципів права цьогорічні лауреати відновили та вшанували бачення Альфреда Нобеля миру та братства між народами.

Але після вторгнення в Україну росії при підтримці білорусі, після всіх звірств, які сталися на українській території від рук росіян, дуже недоречно казати про мир і братерство між нашими народами.

Раніше ми повідомляли про вихованицю криворізького театру моди, яка отримала перше місце в Міжнародному конкурсі в Польші. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору