Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Гурт “Скай” потрапив у скандал під час перебування у Кривому Розі

3 травня, український гурт “Скай” приїхав з концертом у Кривий Ріг в рамках туру “Напролом”. Але під час автограф-сесії учасники гурту потрапили у скандал. За словами криворіжанки, музиканти відмовилися записати коротке відео-підтримку захисникам Маріуполя, які знаходяться у російському полоні.

Розповідає Інформатор.

Гурт “Скай” вирушив у велике турне Україною на підтримку свого нового альбому “Напролом”. Як кажуть музиканти, новий реліз альбому “Напролом” створений під впливом подій повномасштабного вторгнення і героїчної боротьби українського народу проти російських загарбників.

Але у соцмережі з’явилися заяви, що під час автограф-сесії у Кривому Розі, музиканти нібито відмовилися записати відео на підтримку воїнів-криворіжців, які захищали Маріуполь, а зараз знаходяться у російському полоні.

“…на автограф-сесії відмовилися зняти відео зі словами підтримки криворіжцям-захисникам Маріуполя. Дружини та матері благали, та де там, слова “героям слава, вічна пам’ять загиблим, волю – полоненим”, виявляються, “можуть зашкодити”, – написала криворіжанка Оксана Латанська під постом голови Саксаганської райради Василя Старовойта.

Як заявляє Оксана, музиканти сказали жінкам: “Це може нашкодити”.

“Якщо моя офіційна сторінка може бути в пригоді, готовий розмістити на ній, необхідні для загального розголошення, повідомлення. При можливості по гурту Скай хотілося би побачити відео або аудіо підтвердження того ганебного вчинку, про який в коментарях вказують дописувачі. У випадку, якщо такі підтвердження є, обов’язково буду поширювати їх усіма можливими та доступними для мене способами”, – написав посадовець.

Але відео чи аудіо підтвердження цим словам не має.

“… дівчата, звертаючись із проханням, навіть подумати не могли, що отримають аж таку відповідь, тому не записали на відео момент звернення (хто ж знав!)… І оцей плювок в самісіньку душу – це те, що не забудеться і не пробачиться ніколи, попри відсутність відеоматеріалів з хронометражем”, – відповіла Оксана.

Редакція Інформатору попросила представників гурту “Скай” прокоментувати цей випадок.

Проте під час концерту у Кривому Розі фронтмен гурту “Скай” Олег Собчук подякував захисникам, які були в залі і тим, хто знаходиться на фронті.

ОНОВЛЕНО: Після ситуації, яка виникла під час приїзду гурту “Скай” до Кривого Рогу, музиканти пояснили, чому не записали відеозвернення на підтримку полонених захисників Маріуполя. Клавішник гурту Юрій написав, що будь-які слова з приводу українських полонених з вуст публічних людей можуть зашкодити саме захисникам. А ситуація, яка виникла у Кривому Розі – це непорозуміння. Адже до всіх бійців та родичів, які чекають рідних з полону, вони ставляться з великою повагою. До того ж, наразі гурт збирає кошти на проведення операцій пораненим бійцям.

Додамо, що омбудсмен Дмитро Лубінець в ефірі Всеукраїнського телемарафону сказав, що процес обмін полонених дуже делікатний і публічність може зашкодити. Тому закликав не розголошувати кількість та прізвища людей, які знаходяться в російському полоні.

Додамо, що пости з відео, під якими публікували коментарі з приводу ситуації, яка відбулася під час приїзду гурту “Скай”, голова Саксаганської райради Василь Старовойт видалив.

Коментарі під постом Василя Старовойта

Криворіжці жаліються на поведінку музикантів

Раніше Інформатор повідомляв, що у криворізькій маршрутці стався скандал з приводу російських пісень. Також ми писали, що криворізький гурт “Роялькіт” присвятив пісню своєму другу – військовому ЗСУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

 

Нагору