Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні можуть знизити граничний вік призову на строкову військову службу та перебування на військовому обліку

Міноборони вважає недоцільним перебування на військовому обліку чоловіків до 27 років. Це пояснюють тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників. До такого віку та пропонують знизити вік призову на строкову військову службу до 25 років. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Міноборони, необхідність даної зміни пояснюють тим, що під час воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться. При цьому щорічний медичний огляд військовозобов’язаних залишається. А це зайві фінансові витрати, додаткове навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК.

Крім того, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

В Міноборони підкреслили, що така ініціатива погоджена з іншими урядовими і безпековими структурами та спрямована на зміцнення обороноздатності держави.

Раніше Інформатор писав про те, чи зобов’язані вставати на військовий облік переселенці, та про те, що на військовий облік можна встати онлайн.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору