Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Клавішник гурту “Скай” прокоментував ситуацію, яка виникла під час концертного туру у Кривому Розі

3 травня український гурт “Скай” відвідав Кривий Ріг з концертом. Музиканти презентували новий альбом “Напролом”. Але під час спілкування між музикантами та мешканцями Кривого Рогу виникло непорозуміння. Клавішник гурту прокоментував ситуацію, яка відбулася перед виступом.

Про це розповідає Інформатор.

Під час концертного туру гурт “Скай” виступив у Кривому Розі та провів автограф-сесію. Нібито під час неї містянка попросила представників гурту записати відеозвернення на підтримку криворіжців-захисників Маріуполя, які знаходяться у полоні.

“Вітаю, друзі. На жаль виникла неприємна ситуація, на яку і я, і гурт “Скай” в цілому, змушені відреагувати. 3 травня, у нас був концерт у місті Кривий Ріг. А перед цим автограф-сесія в одному з місцевих ТРЦ. Олега на автограф-сесії не було”, – повідомив клавішник гурту Юра Клавішко.

До речі, в ефірі телемарафону український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що не можна говорити про кількість українських полонених та не називати їх прізвища, бо рф може це використати не на користь процесу їх повернення, який українській владі вдалося налагодити. “Публічність заважає”, – сказав Лубінець.

Виходячи з таких міркувань музиканти відмовили жінці у записі відео, адже будь-яка неспланована інформація з вуст публічних людей, може нашкодити захисникам у полоні.

“Перед початком до нас в гримерну зайшла Катерина, представник матерів/дружин полонених бійців. З нею спілкувався я. Вона попросила записати відеозвернення. Наскільки зрозумів, вони всіма силами добиваються звільнення своїх близьких, але не отримують ніяких прийнятних для себе відповідей від чи то командування частини, чи якихось інших вище стоячих інстанцій. Я не знаю від кого. Але є певні непорозуміння між обома сторонами. Але, попередньо порадившись з менеджментом гурту, я сказав Катерині, що прямо зараз ми не готові записати це відео.

Основні причини:

1. Ми не володіємо повною інформацією і бачимо цих людей вперше. Якби нас попередили заздалегідь ми б разом придумали щось дієве.

2. З нами сьогодні немає Олега, який якраз і є основним медійним лицем гурту. А люди на 99% звертають увагу на впізнаванні обличчя.

3. (Найважливіше!) Переговори по звільненню полонених – це дуже тонкий і закритий процес. В якому ми, чесно кажучи, геть нічого не розуміємо. Але зайвий шум, може тільки зашкодити хлопцям-полоненим. Бо це може суттєво збільшити їхню цінність для обміну.

Я виділив слово “зашкодити“, бо саме воно стало ключовим в цій ситуації. І чітко по контексту було зрозуміло, що я мав на увазі саме полонених бійців. Мені здалось що Катерина мене почула. Хоча б в основному. Але потім вияснилось, що ні.

Я не знаю, що саме вона сказала людям, які з нею прийшли, але цілком можливо, що вона не вірно зрозуміла, кого стосувалось слово “зашкодити”.

Коли через 5 хвилин ми вийшли з гримерної, то почули в наш бік відверті образливі висловлювання від деяких жінок, які там були. Це було дуже несподівано. І дуже неприємно. Я підійшов до них, поспілкувався, і повторив їм все те, що сказав перед цим Катерині. І ми розійшлись.

Яким же здивуванням для мене було прочитати геть спотворену інформацію про всю цю ситуацію в інтернеті. Про те, що ми категорично відмовили в записі відео, бо це може, увага (!!!) зашкодити гурту “Скай”.

Я досі в шоці. І не розумію, як так можна було спотворити контекст слова “зашкодити”, і роздути з цього скандал на рівному місці. Я вже мовчу про приписування мені слів про те, що ми в такому ж проханні відмовили азовцям, обзивання нас псевдопатріотами, і т.д.

Ті, хто слідкує за діяльністю гурту “Скай” знають, скільки всього ми робимо для ЗСУ, Сил Оборони та для нашої перемоги. А зараз збираємо на операції для наших поранених бійців.

І мені ні при ніякому глузді не прийшло б в голову ляпнути таку, вибачте, дурню, що таке відеозвернення може чимось зашкодити музикантам гурту. Але саме так цю інформацію і було подано, на жаль, бо нам нічим це відео б не зашкодило, а навпаки зашкодило б самим полоненим, що ми й намагалися донести.

Чесно, найостанніші люди, з якими нам хотілося б вступати в будь-яку конфронтацію, це матері та дружини наших воїнів. І ми не маємо і не можемо мати до них жодних претензій, бо розуміємо, наскільки їм важко емоційно, тому не тримаємо ніяких образ.

Немає ніяких причин для жодного скандалу, є лише банальне непорозуміння стосовно контексту слова “Зашкодити”. Яке й потягнуло за собою весь емоційний негатив. Дякую всім за увагу і розуміння. Слава Україні”, – написав музикант.

Пости з відео, під якими публікували коментарі з приводу ситуації, яка відбулася під час приїзду гурту “Скай”, голова Саксаганської райради Василь Старовойт видалив.

Раніше Інформатор повідомляв, що у криворізькій маршрутці стався скандал з приводу російських пісень. Також ми писали, що криворізький гурт “Роялькіт” присвятив пісню своєму другу – військовому ЗСУ.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору