Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Мене надихнули кросівки”: як спортсмени долали марафон “Психо коло” у Кривому Розі

29 квітня о 8:00, у Кривому Розі пройшов спортивний захід “Психо Коло”. У Гданцівському парку провели марафон психологічної витривалості. Криворізькі спортсмени бігли дистанції: 42 км, 21 км і 10 км. 

Розповідає Інформатор.

Участь у заході могли прийняти навіть діти від 6 років пробігши дистанцію – 1 км, а також спортсменам пропонували подолати дистанцію 5 км – скандинавською ходьбою.

Найскладнішу дистанцію – марафон в 42 км, першим подолав Руслан Бандурін з часом 3:02.

Другим став Денис Яшин. Чоловік стабільно тримав свій темп протягом всієї дистанції і зміг подолати марафон. Денис неодноразовий учасник спортивних змагань у Кривому Розі, таких як White Stones Trail, Steel Games, також він отримував призові місця у гирьовому спорті.

Третім подолав 42 км Дмитро Воронюк. Спортсмен показав гарний результат і пробіг дистанцію з часом 3:18.

Чудовий результат показав спортсмен Сергій, який прибіг п’ятим і з невеликим відривом пробіг марафон за 3:21. До того ж у Сергія це був перший марафон. До нього він готувався близько півроку. А от надихнули спортсмена на пробігти 42 км… кросівки.

Інформатор поспілкувався з криворіжцем, який вперше в житті пробіг марафон і дізналися, як він прийшов до цього.

“Перша мрія та ідея, яка переросла в мету стала подія, яка відбулася на мій день народження у червні 2022 року. Тоді друзі подарували мені круті помаранчеві кросівки для бігу. Хоча я наступного дня ледве пробіг свій перший кілометр, але в голові вже зародилася ідея про марафон, але це здавалося нездійсненною мрією”, – розповідає Сергій, поки друзі приводять його ноги, які скувала судома, до ладу.

Підготовка до марафону у Сергія тривала лише 4 місяці. В той час, як у інших спортсменів це були вже не перші забіги.

“Вже на новий 2023 рік, я вирішив втілити мрію у життя і почав підготовку. Тренувався згідно з програмою, яку закачав в годиннику Garmin. Планував сам пробігти, а друг щоб підстрахував на велосипеді, якщо раптом мені стане зле. Але тут побачив анонс про марафон в Кривому Розі і подав заявку”, – згадує Сергій.

Цікаво, що саме 29 квітня Сергій пробіг свої перші 42 км, адже раніше добігав лише 39 км.

“Поки готувався, бігав до 30 км, а потім одного разу вирішив протестувати трасу і з другом пробігли в Гданцівському парку 39 км, а сам марафон залишив «на солодке», на самі змагання”, – розповів Інформатору спортсмен.

Ось так криворіжці втілюють свої мрії і показують, що мають сталеву силу волі.

До того ж, в рамках спортивного заходу, організатори передадуть частину коштів, зібрану з реєстрації учасників, на допомогу ЗСУ.

Сергій на своєму першому марафоні

Денис Яшин перетинає фініш марафону

Дмитро Воронюк

Дмитро Воронюк перетинає датчики, які рахують кола

Переможець марафону Руслан Бандурін

Раніше Інформатор писав, що через ракетну загрозу у Кривому Розі відміняють масові заходи. Також ми повідомляли, як боксер “Халк” Ігор Шевадзуцький провів бій з африканцем Баколе.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору