Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області привласнював гроші з карток полонених та загиблих українських військових

Доки одні українці гинуть, захищаючі Батьківщину від російської навали, знаходяться ті, хто цинічно обкрадає їх та їх родини. Не гидують аферисти й грошима з банківських карток українських військовополонених. Адже, самі Герої захистити свою власність не в змозі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на кіберполіцію України, 32-річний мешканець Дніпра здійснював перевипуск SIM-карт, котрі належать військовослужбовцям, які перебувають у полоні, загинули чи зникли безвісно. Отримавши доступ до фінансових номерів, зловмисник заходив до акаунтів онлайн-банкінгу і привласнював гроші на власні рахунки.
За оперативними даними, сума збитків становить понад  2,5 мільйонів гривень.
Чоловіка затримали правоохоронці. Вони встановили, що зловмисник скомпрометував близько двох десятків фінансових номерів військових.
За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшук. Вилучено банківські картки, мобільні телефони та ноутбуки.
Затриманому оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають.

Раніше Інформатор писав про те, що рф використовує мобільні ігрові застосунки для збору даних в Україні та про те, що у Криворізькому районі діють шахраї, які виманюють гроші “на армію”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: Інформатор Дніпро

Альона Свірідова

 

Нагору