Кривий Ріг До сайту

До чаю: готуємо морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю

Легкий морквяний кекс стане чудовим доповненням до чаю. Пиріг з горіхами, родзинками і покритий глазур’ю з апельсинового крему — виграшна комбінація.

Реклама

Глазур для такого кексу готується з вершкового сиру й апельсинової цедри, а головна фішка тіста — крупно натерта морква, родзинки і волоські горіхи, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Основні

Для глазурі

Спосіб приготування:

Реклама

Розігрійте духовку до 150°C. Змастіть олією та застеліть форму для хліба папером для випікання.

Для пирога збийте яйця у великій мисці, потім додайте олію, цукор, терту моркву, родзинки та подрібнені горіхи.

Просійте сухі інгредієнти у суміш і добре перемішайте дерев’яною або великою металевою ложкою.

Реклама

Вилийте суміш у підготовлену форму, розрівняйте поверхню і випікайте протягом 75 хвилин або доти, поки шпажка, встромлена в середину, не виходитиме чистою.

Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути у формі протягом 5 хвилин, перш ніж виймати. Перед подачею повністю охолодіть.

Для глазурі збийте вершковий сир та масло разом у мисці, поки вони добре не змішаються. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру та цедру апельсина і перемішайте, поки глазур не стане однорідною та густою. Потім рівномірно розподіліть глазур по охолодженому кексу і наріжте шматочками для подавання.

Реклама

Раніше ми писали, як приготувати полядвицю з пряними травами та часником. Писали як приготувати яйця по-шотландськи та салат «Кролик» з куркою та ананасами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок