Кривий Ріг До сайту

День психолога, Всесвітній день книги та авторського права: що відзначають 23 квітня в Україні та світі

23 квітня 2023 року неділя. Важливих державних свят в Україні немає, але свято професійне, свято міжнародне, свято церковне та пов’язані із ним народні прикмети та заборони.

Реклама

Інформатор розповість про них.

23 квітня своє професійне свято відзначають українські психологи. Представники цієї професії допомагають впоратися з життєвими негараздами, побороти стреси і депресії. У воєнний час, коли щоденно українці втрачають найдорожчих та найдорожче, саме психологи допомагають пережити ці трагедії та надають пацієнтам сили продовжувати жити далі.

Реклама

Також 23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського правасвято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

Відсвяткуйте цей день, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання.

Реклама

У православному календарі 23 квітня вшановується пам’ять мученика Терентія Маревного, а в народі свято отримало відразу кілька назв: “Терентьєв день”, “Терентій Маревний”, “День солнцезаходу”, “День каяття дружин”. У цей день дружина могла покаятися і сподіватися на прощення від чоловіка. Щоб привернути любов, за повір’ям, у спальні на свято потрібно запалити рожеві свічки.

Традиції

Що не можна робити в цей день

Реклама

Народні прикмети

Іменини святкують: Олександр, Африкан, Зенон, Максим, Терентій, Федір, Яків.

Раніше Інформатор писав про те, що відзначають 22 квітня та про гороскоп на 23 квітня для всіх знаків зодіаку. 

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова