Крафіни — чудовий варіант для тих, хто хоче поставити на великодній стіл щось, крім улюблених пасок. Ця випічка різноманітна — може бути із заварним кремом або із шоколадом. Замість родзинок можна взяти шоколадні дропси або шоколадну пасту за смаком.
Реклама
Крафін прикрашайте за смаком: цукрова пудра, цедра цитрусових або цукровий сироп, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Реклама
Для опари
- Молоко – 230 г
- Цукор – 25 г
- Борошно – 25 г
- Дріжджі сухі – 10 г
Для тіста
- Яйце куряче, жовток – 5 шт.
- Цукор – 120 г
- Цукор ванільний – 5 г
- Сіль – 2 г
- Масло вершкове – 70 г
- Борошно – 420 г
Для начинки (на 1 шт.)
Реклама
- Масло вершкове – 80 г
- Родзинки – 75 г
- Цукати – 75 г
- Коньяк – 25 мл
Додатково
- Яйця – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 г
Спосіб приготування:
- Для опари в тепле молоко додати цукор, борошно та сухі дріжджі. Перемішати вінчиком і залишити в теплому місці підійти втричі.
- Перелити суміш в чашу для вимішування, додати жовтки й борошно, вимішати 8-10 хвилин.
- Додати цукор, вимішувати 2 хвилини. Додати в 2 прийоми вершкове масло кімнатної температури.
- Готове тісто накрити рушником і дати підійти в теплому місці. Розділити на 2 частини.
- Руки та стіл злегка змазати олією й тонко розтягнути тісто.
- Теплим вершковим маслом (50 г) обережно змастити тісто, викласти начинку, загорнути рулетом, розрізати вздовж навпіл тісто і згорнути равликом.
- Викласти в змащену олією форму та залишити на 1,5 години.
- Цукати та родзинки замочити в коньяку, залишити на 20-25 хвилин.
- Змастити яйцем верх і випікати в розігрітій до 165 градусів духовці 15 хвилин. Зменшити температуру до 140 градусів, випікати ще 30-35 хвилин.
Інформатор розповідав, як приготувати крафіни з корицею. Також писали, як приготувати шоколадну глазур для паски та як приготувати з дітьми фаршировані яйця “Курчата”.
Реклама
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок
Реклама