Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як спекти жайворонків: рецепт

22 березня – свято Сорока святих, також відомих як 40 Севастійських мучеників. Традиційно цього дня господині готували випічку у вигляді птахів – жайворонків. Це пісна випічка, яку можна споживати в піст.

Інформатор ділиться простим рецептом цього частування.

Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1 склянка води, півсклянки цукру, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка ванільного цукру, 20 г живих дріжджів, третина склянки рослинної олії, родзинки – за смаком.

Приготування:

Дріжджі розводимо із цукром та сіллю, заливаємо водою та перемішуємо. У цю суміш просіюємо борошно і замішуємо пісне тісто.

У тісто додаємо олію і продовжуємо вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук.

Залишаємо готове тісто в мисці під рушником на півгодини. Коли воно підніметься, ще раз його обминаємо.

Готову пташку прикрашаємо – витягуємо дзьоб, в якості вічок використовуємо родзинки.

Викладаємо жайворонків на пергамент і через 15 хвилин ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готову випічку змащуємо пензликом, злегка змоченим олією, щоб вони виглядали блискучими та красивими.

Запечені жайворонки

Раніше Інформатор ділився рецептом хлібу без газу і духовки. Також ми розповіли, як приготувати млинці за рецептом Голівудської зірки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

 

Нагору