Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо вівсяне печиво з родзинками: рецепт від Євгена Клопотенка

За приготуванням вівсяного печива можна чудово провести час разом із дітьми. Особливо їм має сподобатися процес вирізання печива формочками та прикрашання. Тож обирайте час та насолоджуйтеся ароматами домашньої випічки та смаком неймовірно смачного печива.

Інформатор готує разом з вами це смачне печиво.

Інгредієнти:

  • 150 г житнього борошна
  • 150 г пшеничного борошна
  • 220 г вівсяних пластівців
  • 200 г цукру
  • 250 г вершкового масла (розм`якшеного)
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 50 г родзинок
  • 1 ч. л. кориці
  • 3 ст. л. крижаної води (якщо знадобиться)
  • цукрові кольорові олівці (для декору)
  • цукрова посипка (для декору)

Рецепт печива:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування вівсяного печива з родзинками. Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі конвекції.

Вбийте в тісто з іншими інгредієнтами 1 яйце і добре перемішайте.

Замісіть однорідне тісто і сформуйте з нього кулю. Якщо тісто виходить сухим, додайте 3 ст. л. крижаної води.

На дошці або кухонній поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт.

Візьміть ваші улюблені формочки і виріжте печиво. Якщо у вас немає формочок, візьміть просто склянку і виріжте з тіста кружечки.

Застеліть деко пергаментом і викладіть сформоване печиво. Випікайте вівсяне печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Готове печиво прикрасьте будь-яким способом, який вам подобається. Я використовував цукрову посипку і цукрові кольорові олівці.

Готувати – це просто!

Раніше ми розповідали, що швидкісний трамвай у Кривому Розі збільшує інтервал між рейсами: в які години.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору