Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Харчовий фронт Кривого Рогу: історія технолога, яка 30 років пече хліб

12 жовтня, у Кривому Розі з професійним святом поздоровили працівників харчової промисловості і нагородили почесними грамотами. Однією з нагороджених криворіжанок була й Тетяна Шевченко, яка 30 років пече хліб для мешканців міста й області.

Інформатор поспілкувався з Тетяною і дізнався як спекти смачний хліб.

Тетяна Гаврилівна закінчила Криворізький технікум харчової промисловості і отримала професія техніка-технолога.

Ще на початку 90-х років почала працювати на Хлібокомбінаті №1 на Червоній, який кормив криворіжців улюбленим “Старокиївським”, “Бородинським” “Пікантним” хлібами, булочками і звісно ж відомим Криворізьким тортом.

Як згадує Тетяна, спочатку пекли житньо-пшеничний і пшеничний хліб, але згодом на комбінаті поставили подову піч і в асортименті вперше з’явився батон і подовий хліб.

“На підприємстві був великий автопарк. Хліб возили не лише по Кривому Рогу, а й навколишні міста області”, – згадує Тетяна.

“Дуже багато мороки було зі “Стахановським хлібом”, який робили навіть не у чотири руки. Одні підкатували, другі формували, треті посипали. Так було аж поки місцеві слюсарі не змайстрували посипкову машину. От тоді вже діло пішло набагато швидше”, – розказує Тетяна Гаврилівна.

Головне, що запам’ятала Тетяна з тих часів, що на Хлібзаводі на Червоній весь хліб був без домішок, за що його любили всі мешканці. Хліб був на заквасках, які виготовляли у лабораторії прямо на комбінаті, там же й варили дріжджі. Хліб “кірпічік”, як його називали раніше, був дуже популярний, адже крім відмінних смакових якостей, він  довго зберігав свіжість.

На жаль у 2011 році Хлібзавод на Червоній закрили.

Наразі Тетяна Гаврилівна працює на приватній пекарні, і вже там впроваджує нові сорти хліба й булочок, якими смакують криворіжці і навколишні селища.

На початку повномасштабного вторгнення росіі, Тетяна не покинула підприємство і разом із співробітниками продовжувала пекти хліб, велику частину якого передавали бійцям ЗСУ.

Вже не перший рік Шевченко Тетяну відзначають у День харчової промисловості. 2022 рік теж не став виключенням.

Непрацюючий Хлібокомбінат на Червоній

Грамоти за плідну працю

Конспекти часів навчання

Конспекти часів навчання

Робочі фото

Грамоти за плідну працю

Раніше ми розповідали, як спекти українську Паляницю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

 

Нагору