Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області злочинець із тюрми продавав дрова, що не існують

У Дніпропетровській області група молодиків через Інтернет продавала дрова, що не існують. Поліцейські викрили членів злочинної групи. Як виявилося, організатор угрупування у цей час відбував покарання у тюрмі за скоєння крадіжок.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, відомо, що організатор шахрайської схеми 32-річний чоловік зараз перебуває в місцях позбавлення волі, де відбуває покарання за скоєння крадіжок.
Він безпосередньо спілкувався з потерпілими та пропонував послуги з продажу дров. Також встановлені його спільники та виконавці, які розміщували оголошення та підшуковували осіб, які оформляли на себе банківські карки.
З вересня 2022 року зловмисники розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж дров. Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігуранти припиняли з ними контакт і не виконували угоду. Жертвами шахраїв ставали жителі усіх регіонів країни.

Двом особам повідомили про підозру за 11 фактами шахрайств за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Ще одній жінці повідомлено про підозру за 5 фактами.

Знайдені під час обшуку речові докази

Знайдені під час обшуку речові докази

Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки.

Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні шахраї під виглядом “Нової пошти” видурюють гроші у громадян. та про те, що у Дніпропетровській області шахраї через інтернет продавали неіснуючі тютюнові вироби.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору