Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Україні шахраї під виглядом “Нової пошти” видурюють гроші у громадян

Шахраї вигадують нові схеми видурювання грошей в українців. Цього разу аферисти діють під виглядом популярного сервісу розсилок “Нова пошта”. Вони скористувалися святом 8-го березня й оголосили про ніби-то розіграш певної суми грошей. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу компанії, Нова пошта не проводить подібних заходів та не розігрує гроші! Не можна переходити за посиланням та надавати особисту інформацію. Усі офіційні розіграші розміщено виключно на офіційних сторінках та офіційному сайті Нової пошти.
Щоб зрозуміти фейковий це сайт чи ні, треба уважно подивитись на посилання у повідомленні! Усі справжні посилання на сайт Нової пошти мають адресу novaposhta.ua.
Убезпечити себе від шахраїв допоможе слідуюче:
– Не переходити за посиланнями від незнайомців, які пишуть тобі у месенджерах. Вони можуть містити віруси або шкідливі програми.
– Не встановлювати додатки, які надсилають незнайомці та не прив’язувати до них свої банківські картки.
– Якщо ж ви все ж перейшли за посиланням, треба оновити паролі від усіх облікових записів: пошти, сайтів, додатків, щоб їх не змогли зламати шахраї.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області шахраї виманили “на допомогу ЗСУ” 3 мільйони гривень та про те, що у Дніпропетровській області шахраї через інтернет продавали неіснуючі тютюнові вироби.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору