Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Про всяк випадок: як спекти хліб без газу та духовки

Напевно хліб – це той харчовий продукт відсутність якого українці переносять важче за інші. Але що робити, коли немає ані електрики, ані газу, а у магазині його розкупили?

Інформатор, про всяк випадок, дає рецепт хліба, який можна спекти й без цих звичних та необхідних благ цивілізації.

Хліб без електрики, газу та духовки

Вам знадобиться таке обладнання:

  • сім свічок-пігулок
  • решітка
  • тарілки різної форми та розміру
  • форма для випічки
  • велика каструля та кришка

Продукти

  • борошно — 450 г
  • сухі дріжджі — 1-2 ч. л.
  • сіль — 1-1.5 ч. л.
  • вода — 280 мл

Приготування

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти. Додайте воду та добре перемішайте. Тісто повинне вийти еластичним.
  2. Накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште у теплому місці на одну годину.
  3. Тісто для хліба потрібно обережно обім’яти. Для цього зручно використовувати силіконову лопатку.
  4. Присипте форму борошном та викладіть тісто. Накрийте рушником та зачекайте поки воно збільшиться.
  5. Для духовки німецькі господині використовують важку жаростійку каструлю. Між її дном та формою для випікання повинен бути простір для циркуляції повітря.
  6. На невеликій відстані одна від одної розставте сім свічок. Відстань від дна каструлі до поверхні повинна бути близько 7–8 см. Вогонь не повинен торкатися посуду. Для цього вам знадобиться 4  тарілки та 4 піали. Поставте на них решітку.
  7. Зверху встановіть форму з хлібом.
  8. Запаліть свічки та залиште тісто готуватися на 3 години. Під час приготування не відкривайте кришку.
  9. Дістаньте хліб та закрийте форму. Переверніть випічку на інший бік та випікайте ще одну годину. Смачний та пишний хліб без духовки готовий. Смачного!

Про те, як готують хліб для мешканців Кривого Рогу Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору