Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Постуємо смачно: готуємо котлети без м’яса з грибами

Триває Великій пост. Але це не привід харчуватися прісно та не смачно. Є багато дуже смачних вегетаріанських блюд, для яких не потрібно ані м’ясо, ані яйця.

Інформатор пропонує приготувати котлети з овочів та грибів

Продукти

  • Вівсяні пластівці – 100 г (кип’яток для запарювання 100 г)
  • Капуста – 400 г.
  • Печериці – 400 г.
  • Цибуля – 150 г.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія
  • Панірувальні сухарі

Приготування

  • Вівсянку заливаємо кип’ятком і залишаємо настоятися на 10 хвилин
  • У сковороді з олією обсмажуємо до золотистості цибулю дрібним кубиком, потім закладаємо нашатковану капусту.
  • Готову масу потрібно остудити до кімнатної температури.
  • Дрібно ріжемо печериці та обсмажуємо їх до випарювання рідини. В самому кінці не забуваємо трохи посолити і поперчити.
  • З’єднуємо капусту, печериці, набряклу вівсянку, додаємо тертий часник, солодку паприку, сіль та чорний мелений перець. Ретельно вимішуємо масу до повної однорідності.
  •  Мокрими руками формуємо котлети та обвалюємо з двох сторін у панірувальних сухарях.
  • Смажимо котлети на олії до рум’яної скоринки приблизно по 5 хвилин з кожної сторони на середньому вогні.
  • Після перевертання смажимо 2 хвилини, потім накриваємо кришкою та готуємо ще 3 хвилини. При такому способі обсмажування котлети повністю приготуються.

Котлети виходять рум’яні та дуже апетитні! Подавати їх краще зі свіжими овочами та улюбленим соусом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати пісні голубці з рисом та грибами, та про те, як приготувати грибний плов.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору