Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Посадовець поліції Кривого Рогу отримав двомільйонний дарунок від брата, в якого були тільки борги

Не перестаєш дивуватися тому, як бідні родичі українських високопосадовців та депутатів дарують їм дорогі машини, будинки та інші коштовні речі. Аналогічна історія сталася із посадовцем Криворізької поліції, якому брат зробив дарунок аж на два мільйони гривень. При тому, що згідно з документами родич мав лише борги.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національне агенство з питань запобігання корупції, посадовець Криворізького районного управління поліції задекларував за 2021 рік подарунок на 2 млн грн від свого брата.

Водночас доходи брата за 2019 рік склали лише близько 800 тис. грн, а з 2019 року відомостей про отримання ним будь-яких доходів немає. Крім того, НАЗК виявило, що в родича посадовця станом на 1 січня 2021 року була заборгованість на 1,7 млн грн.

Поліціянт же станом на 31.12.2020 не мав збережень, а впродовж 2021 року отримав лише 247 745 грн.

Тобто ні в брата, ні в самого правоохоронця зібрати офіційно таку суму не вдалося б.

НАЗК направило матеріали для розв’язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання необґрунтованим активу в розмірі 2,1 млн грн та його стягнення в дохід держави.

Раніше Інформатор писав про те, що  екснардеп намагався підкупити мера Дніпра Бориса Філатова та про те, посадовці Дніпропетровської ДСНС брали хабарі за неперевірку пожежної безпеки торгових об’єктів.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору