Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Рекордний хабар: екснардеп намагався підкупити мера Дніпра Бориса Філатова

18 жовтня НАБУ та САП затримали народного депутата України VII скликання, колишнього топпосадовця державної компанії “УкрБуд”. Він намагався підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова. Це був один з найбільших хабарів, які фіксували правоохоронці Україні.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро.

Ось як прокоментував цей факт на своїй сторінці у Facebook сам Філатов: ”
Так, я можу підтвердити це правда. Як людина процесу та підлягає підписі на конфіденційність, я не буду вдаватися в деталі.

Я буду говорити лише про свої мотиви.

1. Нечесно і недобре красти в країні, яка захлинається кров’ю.

2. Якщо ми хочемо, щоб держава була успішною і справедливою, якою пишалася за своїх дітей і онуків, то кожен з нас повинен докласти особистих зусиль.

В тому числі боротьба з корупцією.
3. Я не приймав і не беру участі в жодних оперативних “комбінаціях” правоохоронних органів.
Просто, коли мені пропонували хабар, я спочатку виколов очі від такої нахабності, а потім занурився в НАБУ, оскільки закон про запобігання корупції прямо вимагає чиновників.
4. Після цієї історії сподіваюсь, що всілякі шахраї нарешті перестануть приходити до мене з непристойними пропозиціями, а деякі мої підлеглі все одно зрозуміють, що якщо хтось старається, то я нікого не прикрию.
5. Крім того, тепер будь-яке політичне та медійне падіння не зможе танцювати на моє чесне ім’я, розповідаючи, що я краду в кіосках, кладовищах та малюю…
Порушника затримали, вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація – ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі затримали посадовців, які за позитивний висновок протипожежної безпеки турбази вимагали 240 тисяч гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору