Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Посадовці Дніпропетровської ДСНС брали хабарі за неперевірку пожежної безпеки торговельних об’єктів

СБУ викрила посадовців ДСНС декількох областей України, чиї дії погрожували життю тисяч українців.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ у Дніпропетровській області.

СБУ викрила масштабну корупційну схему в ДСНС, яка ставила під загрозу життя тисяч українців.

Учасниками злочинної схеми є посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов та інші приватні особи.

За даними СБУ, вони вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за прискорене погодження дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.
“Схема” стосувалася погодження планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах, зокрема у великих торгових центрах, АЗС та таке інше.
За це інспектори не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, через що частина об’єктів виявилася нездатною забезпечити захист людей у надзвичайних ситуаціях, зокрема, під час російських обстрілів. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України.
Щомісячні «прибутки» зловмисників від організованої ними злочинної «схеми» становили понад 10 млн грн.
У результаті понад 50 синхронних обшуків по всій Україні викрито десятки посадовців та здобуті додаткові докази про діяльність злочинної групи. Зокрема, відомості про інших членів банди та розподіл отриманої незаконної винагороди між ними.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 особам злочинної групи. Триває досудове слідство. Всі учасники злочинної групи будуть притягнені до кримінальної відповідальності.

Раніше Інформатор писав про те, що під Кривим Рогом підполковник за хабарі звільняв призовників від військової служби.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору