Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Якою буде зима в Україні

Останнім часом в Європі спостерігаються доволі м’які зими. Проте під час літньої спеки люди почали користуватись кондиціонерами. Через це збільшення викидів в атмосферу знову зросло — ситуація погіршилась. Тому в умовах зміни клімату важко прогнозувати, що буде з погодою надалі.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та керівницю відділу клімату ГО “Екодія” Євгенію Засядько.

За словами Засядько, з 2015-го року науковці всього світу говорять, що кожен рік стає спекотнішим за попередній. Тобто, щороку у визначені дні фіксуються нові температурні рекорди.

Кліматолог нагадала, що у Франції пересохла одна з найбільших річок. А весь південь Європи страждає від сильної посухи та пожеж.

За її словами, цей процес відбувається і в Україні.

“Вже навіть існує приказка, що цей рік був найхолоднішим, адже кожен наступний рік буде спекотнішим”, – наголосила Засядько.

Такі коливання температури не означають, що взимку люди ходитимуть у майці. Проте холодний період в зимові місяці буде скорочуватись.

“Ми вже можемо спостерігати це у різних містах країни, коли взимку у нас майже немає снігу. На жаль, це негативно впливає на кількість води в річках. Наприклад, декілька років тому взимку випало настільки мало снігу, що річки не наповнились водою. Тобто зараз, на жаль, ніхто не може точно сказати, якою буде зима: морозною, чи м’якою та безсніжною”, – резюмувала кліматолог.

Раніше Інформатор писав про те, що негода, яка вирувала у Дніпропетровській області спочатку серпня наробила лиха у Апостоловому та Першотравневому старостинському окрузі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Нагору