Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Постуємо смачно: готуємо грибний плов

Великий пост – це найкращий час поекспериментувати з незвичними поєднаннями продуктів. Спробувати приготувати звичне блюдо трохи інакше і зовсім без м’яса. Часто це виходить настільки смачно, що залишається у сімейному меню назавжди.

Щоби переконатися у цьому Інформатор пропонує рецепт плову, але не із м’ясом, а з грибами.

Плов з грибами

Продукти

  • рис – 100 г
  • цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • гриби – 200 г
  • карі – 1 ч. л.
  • зелений горошок заморожений – 50 г
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • чорний перець – за смаком
  • бульйонні кубики – 0,5 шт

Приготування

  1. Наріжте гриби великими шматками. Подрібніть очищену цибулю.
  2. На розігрітій з олією глибокій пательні посмажте цибулю й гриби. Додайте сіль й мелений перець і готуйте на сильному вогні 4-5 хвилин.
  3. Посипте порошком карі й готуйте ще 1 хвилину, постійно помішуючи.
  4. Додайте у пательню рис, половину бульйонного кубика й 400 мл води. Накрийте її кришкою, доведіть до кипіння. Готуйте на повільному вогні 15- 20 хвилин, не відкриваючи кришку.
  5. Зніміть кришку, додайте розморожений горох та смажені із цибулею гриби й варіть, постійно помішуючи, на сильному вогні 2-3 хвилини.
  6. Подавайте на стіл гарячим.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачнючий вегетаріанський бургер та про те, як зробити медові мафіни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору