Великий пост – це найкращий час поекспериментувати з незвичними поєднаннями продуктів. Спробувати приготувати звичне блюдо трохи інакше і зовсім без м’яса. Часто це виходить настільки смачно, що залишається у сімейному меню назавжди.
Щоби переконатися у цьому Інформатор пропонує рецепт плову, але не із м’ясом, а з грибами.
Плов з грибами
Продукти
- рис – 100 г
- цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- гриби – 200 г
- карі – 1 ч. л.
- зелений горошок заморожений – 50 г
- олія – 3 ст. л.
- сіль – за смаком
- чорний перець – за смаком
- бульйонні кубики – 0,5 шт
Приготування
- Наріжте гриби великими шматками. Подрібніть очищену цибулю.
- На розігрітій з олією глибокій пательні посмажте цибулю й гриби. Додайте сіль й мелений перець і готуйте на сильному вогні 4-5 хвилин.
- Посипте порошком карі й готуйте ще 1 хвилину, постійно помішуючи.
- Додайте у пательню рис, половину бульйонного кубика й 400 мл води. Накрийте її кришкою, доведіть до кипіння. Готуйте на повільному вогні 15- 20 хвилин, не відкриваючи кришку.
- Зніміть кришку, додайте розморожений горох та смажені із цибулею гриби й варіть, постійно помішуючи, на сильному вогні 2-3 хвилини.
- Подавайте на стіл гарячим.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачнючий вегетаріанський бургер та про те, як зробити медові мафіни.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова