Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, якщо втратили пенсійну картку: покрокова інструкція

Забудькуватість – одна з вад більшості людей поважного віку. Забути чи загубити пенсійну картку пенсіонер може будь – де та будь – коли. І головне в такому разі не панікувати, а діяти розумно

Як саме, розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Пенсійний Фонд України.

При втраті банківської карти, найперше, що необхідно зробити – заблокувати її. Для цього потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку, яка обслуговує карту, і повідомити про втрату. Щоб зберегти гроші, співробітники банку заблокують карту. Заблокувати карту людина може також самостійно через мобільний банкінг, інтернет-банк або безпосередньо у відділенні банку.

“Для випуску нової банківської картки для отримання пенсії необхідно замовити нову карту, звернувшись до найближчого відділення вашого банку. Як правило, нова карта “прив’язується” до поточного банківського рахунку пенсіонера”, – кажуть у Пенсійному фонді.

А якщо пенсіонер змінює банк, то необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду України. Для цього до будь-якого зручного сервісного центру Фонду або через вебпортал електронних послуг Фонду слід подати відповідну заяву зі зміненими реквізитами.

Раніше Інформатор писав про те, що робити при оформленні пенсії, якщо втрачені документи про розмір зарплати, та про те, що накопичувальну пенсію можна передавати у спадок.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору