Пиріг із замороженими ягодами на сковороді — десерт на будь-який смак і з неперевершеним результатом. Ідеально підходить для сніданку або бранчу, він підкорить усіх своєю м’якою текстурою та чудовим смаком.
Готується пиріг на сковороді швидко і легко. Всього за годину у вас буде ароматний десерт до чаю, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Цукор – 210 г
- Масло вершкове – 110 г
- Яйця – 1 шт.
- Лимон, цедра – 20 г
- Ванільний екстракт – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Ягоди – 300 г
- Йогурт без наповнювача – 220 г
- Сіль – 1/8 ч. л.
- Олія соняшникова – 10 мл
Рецепт приготування:
У мисці міксером збивайте м’яке вершкове масло, 200 г цукру і цедру лимона, поки суміш не стане легкою і пишною. Додайте яйце, сіль, ванільний екстракт і перемішайте.
У мисці змішайте ягоди з 50 г борошна і відкладіть.
У миску з маслом і яйцем всипте решту просіяного борошна і розпушувач, перемішайте. Покладіть йогурт і розмішайте. Коли у вас вийде однорідна суміш, додайте борошно з ягодою, яке відклали раніше, і перемішайте.
Вилийте суміш у форму для випічки розміром 23 см, змащену олією та застелену пергаментним папером. Розрівняйте лопаткою і посипте поверхню виробу 10 г цукру, що залишився.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 45 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, яка має вийти з тіста сухою.
Дістаньте форму з духовки і дайте пирогу повністю охолонути, перш ніж подавати до столу.
Нагадуємо, як приготувати пастилу з яблук. Писали про те, як готувати картопляну запіканку з сосисками та про те, як приготувати курку гриль за рецептом Леді Гага.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок