Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні стрімко дорожчає морква

Ще один овоч з борщового набору найближчим часом може стати “золотим”. Йдеться про моркву. З початку поточного тижня українські виробники почали активно підвищувати на неї відпускні ціни. На сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому у 2,8 рази дорожче в порівнянні з цим же періодом минулого року.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Стрімке зростання цін на моркву учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції корнеплоду, особливо продукції високої якості. А також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

Більшість українських виробників наразі не погоджується на реалізацію моркви дешевше 25-35 грн/кг ($0,68-0,96 /кг), що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці минулого лютневого тижня.

“Зростання цін зумовлене доволі високим попитом на якісну моркву в умовах обмеженої пропозиції. Оптові компанії та роздрібні мережі активно закуповують цю продукцію, тоді як запаси моркви в сховищах господарств стрімко скорочуються. Багато фермерів уже встигли реалізувати закладену на зберігання продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами”, – кажуть експерти.

На сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж на початку березня 2022 року. При цьому, українські фермери впевнені, що тенденція до зростання цін у цьому сегменті збережеться й надалі. Сподіваючись на це, деякі власники якісної продукції вже прийняли рішення призупинити продажі моркви в очікуванні подальшого подорожчання.

Раніше Інформатор писав про те, що українцям радять саджати на городах картоплю, бо ціни зростуть не на жарт.

Окрім того, Інформатор повідомляв про те, що “золотою” в Україні стає цибуля.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

 

Нагору