Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ворог вперше атакував Україну новим типом бомб: чи може українська ППО з ними боротися

Війська рф почали використовувати в Україні авіаційні бомби нового типу. Це керовані бомби, які баражують. Таке озброєння має крила та може залітати на десятки кілометрів, завдаючи руйнувань більших, звичайні ракети

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, оскільки ракетне озброєння теж не безмежне, росіяни можуть застосовувати кориговані авіаційні бомби, які мають крила та здібні залітати на десятки кілометрів.

Військовий пояснив, що винищувачі F-16 конче потрібні Україні, щоб цій загрозі протистояти. Адже бомби такого типу можуть завдавати руйнувань, значно більших, аніж ракети.

“Тому і далекобійне зенітне озброєння з дальністю до 150 км, такі як Patriot та SAMP-T, можуть забезпечити. Але його треба доволі багато мати. Літаки більш мобільні, можуть реагувати, можуть вилітати на перехоплення тих самих бомбардувальників і ракетами понад 150 кілометрів відганяти принаймні ті літаки й не давати їм можливість скидати ці бомби. Саме для цього нам потрібні сучасні винищувачі, бо наші радянські літаки зробити цього не можуть”, – сказав Ігнат.

Раніше Інформатор писав про те, чи могла українська ППО збити ракети, які пролітали над Молдовою та Румунією. 

Крім того, Інформатор повідомляв про те, що те, що під час ракетної атаки росіян по Дніпропетровській області загинула жінка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору