Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Цитрусовий феєрверк: готуємо мармелад в домашніх умовах

Раніше мармелад готували виключно з айвіту та яблук — тільки в цих фруктах міститься пектин, який сприяє загущенню фруктової маси. З появою нових загусників — желатину та агар-агар — кількість рецептів значно розширилася. Тепер мармелад може бути вишневим, гарбузовим, лимонним, сливовим… Та яким завгодно! Приготувати ці ласощі можна з будь-якого фруктового пюре чи соку.

Інформатор розповість рецепт смачного і корисного мармеладу. Приготуйте його для своїх малюків та сім’ї.

Інгредієнти:

  • 4 великі апельсини;
  • 2 середні червоні грейпфрути;
  • 350 г цукру.

Спосіб приготування:

Очистити цитрусові від плівок, залишивши тільки м’якоту. Шкірку не викидати!  Скласти в каструльку, засипати цукром і прибрати на ніч.  На наступний день з цедри зняти всю білу частину, залишити лише помаранчеву, порізати довільними кусочками, покласти до апельсинів та грейпфрутів.  Поставити каструльку на плиту, довести до кипіння і варити на маленькому вогні до бажаної густоти (приблизно близько години). Вилити мармелад у форму, дати застигнути.

Смачного!

Раніше ми розповідали, рецепт домашнього яблучного зефіру.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору