Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Херсонські колаборанти поширюють фейк про можливість підриву Каховської ГЕС українськими військами

Херсонські колаборанти поширюють інформацію, нібито військове керівництво України розглядає плани руйнування шлюзу Каховської ГЕС. Але вірити цьому не треба.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, “ворожі голоси” стверджують ніби то «ЗСУ завезли до Херсонської області морські міни «ЯРМ», що можуть бути використані для порушення логістики ЗС рф».

А ще, що “ЗСУ можуть атакувати Каховську ГЕС. Все через те, що потік води посилився, і націоналісти можуть запустити морські міни течією Дніпра у бік станції».

Центр протидії дезінформації застерігає: така інформація не відповідає дійсності!
Нещодавно речниця Сил оборони півдня Н.Гуменюк заявила: «Головний меседж – ми не знищуємо об’єкти інфраструктури та бережемо цивільне населення».
Подібні повідомлення окупантів покликані дискредитувати ЗСУ та спричинити паніку серед місцевого населення для пришвидшення «евакуації» українців!
ЗСУ ніколи не руйнували об’єкти критичної інфраструктури загальнодержавного значення, тим більше ті, що можуть призвести до екологічної катастрофи!

Раніше Інформатор писав про те, що Центр протидії дезінформації спростував фейки про підвищення комунальних тарифів в Україні.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору