Рецепт риби по-грецьки знайомий, на жаль, далеко не всім господиням. Назва страви засноване на тому, що рибка запікається під великою кількістю овочів. Страву можна приготувати в звичайній духовці, а також у популярної останнім часом мультиварці.
Інформатор розповість Вам, як приготувати смачну і соковиту рибку.
Інгредієнти:
- рибне філе – 800 г
- томати – 500 г
- твердий сир – 300 г
- часник – 4 зубчики
- сметана – 250 г
- цибуля – 1 штука
- лимон – половина
- зелень – 30 г
Спосіб приготування:
Для приготування страви підійде практично будь-який сорт риби, але все ж варто віддати перевагу великим, жирним видами.
Відмінною особливістю цього виду запікання риби є те, що шматочок філе готується під овочами, що дає можливість йому просочитися соками цибулі, помідорів і зелені.
Завершує гастрономічний шедевр апетитна сирна скоринка, яка утворюється в процесі.
Якщо ви придбали тушку, а не філе, то доведеться самостійно обробити її – це зовсім нескладно. Спочатку очистіть рибу від луски, видаліть нутрощі, плавники і голову. Добре промийте черевце, витягніть чорну плівку. Тепер покладіть тушку на дошку паралельно столу і гострим ножем починайте зрізати хребет, розділяючи її навпіл. Видаліть остов і великі кістки. Готове філе.
Розріжте рибу на порційні шматочки по 4-5 сантиметрів завдовжки. З лимона вичавити сік і полийте їм філе. Посоліть, поперчіть будь-якими спеціями і дайте промаринуватися.
Тим часом приготуйте заправку для майбутнього страви. Для цього помідори наріжте тонкими скибочками.
Очистіть цибулю і наріжте його соломкою, обсмажте в невеликій кількості олії, остудіть.
В окремій ємності натріть на тертці з великими отворами твердий сир.
Зелень вимити, обсушити і дрібно порубаєте. Змішайте з сиром.
У глибокій тарілці змішайте помідори, цибулю, половину всієї порції сиру, зелень, пропущений через прес часник.
Приправте заправку спеціями, сіллю і сметаною. Добре перемішайте.
Форму, в якій буде запікатися блюдо, трохи змащуємо олією, викладаємо половину заправки, розрівнюємо.
Поміщаємо на «овочеву подушку» шматочки філе і покриваємо залишилися овочами.
Покриваємо рибу з овочами тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 170-180 С, запікати протягом 15-20 хвилин.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати морквяний салат.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок