Ліниві голубці – смачна, ніжна й соковита страва. Одна із улюблених у багатьох. За смаком такі голубці не відрізняються від звичайних голубців, оскільки робляться із подібного набору інгредієнтів. Водночас приготування їх дещо простіше – не доведеться довго возитися на кухні, закручуючи кожен голубець.
Інформатор пропонує приготувати ніжні й соковиті ліниві голубці.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 г
- Капуста білокачанна – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 150 г
- Морква – 150 г
- Рис – 1 ст.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 6 ст.л.
- Рослинна олія – 100 мл
- Кухонна сіль – 2 ч.л.
- Спеції сухі – 2 ч.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Томатний соус – 3 ст.л
Спосіб приготування:
Рис промиваємо, заливаємо 2 склянками води й відварюємо.
Тим часом нарізаємо дрібно цибулю. Натираємо на крупній тертці моркву. Цибулю і моркву викладаємо в сковорідку з 2 ст. л. рослинної олії, додаємо по половині чайної ложки солі та спецій. Пасеруємо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Потім змішуємо пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом і залишаємо трохи охолонути.
Далі нарізаємо дрібними кубиками капусту. Викладаємо її в сковороду з 1 ст. л. рослинної олії, додаємо по 0,5 ч. л. солі та спецій. Пасеруємо на невеликому вогні 10 хвилин, потім також даємо трохи охолонути.
У мисці змішуємо м’ясний фарш, пасеровані цибулю, моркву і капусту, додаємо ще по половині чайної ложки солі та спецій. Додаємо в фарш яйце й гарненько вимішуємо руками.
З м’ясо-овочевої маси формуємо ліниві голубці довгастої форми і рясно паніруємо їх у борошні. Викладаємо їх у сковороду з розігрітою рослинною олією й швидко обсмажуємо з усіх боків на сильному вогні.
Обсмажені голубці перекладаємо в каструлю або гусятницю. Заливаємо їх сумішшю томатного соусу й сметани. Доливаємо трохи підсоленої води.
Спочатку на сильному вогні прогріваємо голубці в соусі, доводимо до кипіння, робимо маленький вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці на малому вогні 30 хвилин.
Смачного!
Раніше ми розповідали, що в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати: скільки будуть платити «на руки».
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.