Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області місцевий мешканець агітував за радянський союз

У місті Кам’янському Дніпропетровської області місцевий мешканець агітував за відродження радянського союзу та комуністичного режиму. За це 52-річний чолов’яга ризикує потрапити до в’язниці на строк до п’яти років.

Про це повідомляє Інформатор з посланням на пресслужбу поліції Дніпропетровської області.

12 вересня місцеві мешканці повідомили поліції про чоловіка в одязі з символікою СРСР, який ходить по центральних вулицях міста. Також один із заявників розповів, що порушник прийшов на майданчик біля магазину та агітує за ідеї відродження радянського союзу. На місце виїхали поліцейські, затримали чоловіка та доставили його до відділення поліції. Відносно агітатора слідчі відкрили кримінальне провадження.

“Прибічнику комунізму” повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436 – 1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. В разі доказу провини йму загрожує позбавлення волі строком до 5 років.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Покрову, одягнений в одяг з символікою СРСР, на вулиці міста роздавав агітаційні листівки та закликав до радянського режиму

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору