Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький університет святкує свій 100-річний ювілей: як він змінювався з роками

4 жовтня 2022 року Криворізькому Національному університету виповнюється 100 років. 4 жовтня 1922 року, в приміщенні 7-річної школи на станції Вечірній Кут розпочав роботу Криворізький вечірній робітничий технікум. Його завданням було готувати інженерно-технічні кадри для залізорудних підприємств Криворіжжя. Через 89 розвитку Криворізькому державному університету надано статус Національного. 

Інформатор вітає навчальний заклад з ювілеєм і разом з Криворізькою Старовиною покаже, як змінювався головний корпус КНУ.

У 1922 році, на трьох відділеннях технікуму – гірничому, механічному та електротехнічному – розпочали навчання 67 студентів, а навчальний процес здійснювали 20 викладачів, 9 з яких мали вищу освіту.

У 2022 році КНУ увійшов до топ-50 найкращих університетів України посівши 42 місце.

КНУ – навчальний заклад, який пройшов шлях від вечірнього робітничого технікуму до Національного університету і всі ці 100 років безперервно виконував свою високу місію – готував фахівців, помітно впливав на усю культурно-освітню ауру міста, “вирощував” спеціалістів найвищого рівня. Випускники КНУ – це більш ніж 10 лише Лауреатів державних премії, дійсних Академіків НАН України, яких знають далеко за межами України.

1978 рік. Загальний вид КНУ

1946 рік. Корпус КНУ по вулиці Пушкіна

1990-ті роки. Загальний вид КНУ

1944 рік відбудова університету після окупації

1941 рік заняття веде професор Стешенко

КНУ отримав вітання Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з нагоди 100-річного ювілею.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору