Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області пропагував радянський союз та закликав до комуністичного режиму

Мешканець Покрову, одягнений в одяг з символікою СРСР, на вулиці міста роздавав агітаційні листівки та закликав до радянського режиму. “Шанувальнику СРСР” 45 років.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу поліції Дніпропетровської області.

Подія сталася 20 вересня об 11-й годині. До поліції надійшло повідомлення від місцевих мешканців про те, що по вулиці Слов’янська в місті Покров хтось пропагує радянський союз.
Виїхавши на місце поліцейські побачили чоловіка одягненого в футболку та кепку із комуністичною символікою. Він тримав в руках пакет, з такими ж надписами та агітував перехожих на вулиці й в магазині. “Комуніст-ленінець” намагався роздавати агітаційні прапорці містянам і розповідав їм як гарно було жити в радянському союзі. Відносно агітатора було розпочато кримінальне провадження.

Чолов'яга агітаційні прапорці містянам і розповідав, як гарно було жити в радянському союзі.

Чолов’яга агітаційні прапорці містянам і розповідав, як гарно було жити в радянському союзі.

30 вересня слідчим за погодженням з окружною прокуратурою “прибічнику СРСР” оголошено про підозру за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкцією статі – до п’яти років позбавлення волі.

Раніше Інформатор писав про те, що правоохоронці Дніпропетровської області викрили двох прибічників комуністичного режиму.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору