Про знану на весь світ пасту карбонара чули всі. Але готувати її так, як це роблять в Італії можуть одиниці. Між тим, в цьому немає нічого складного.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт справжньої пасти карбонара
Продукти
Реклама
- 150 г спагеті
- 150 г свинячої щоковини
- 25-30 г сиру Грана падано ( замінить сиром Емменталь пбо Фета з козячого молока)
- 1 яйце
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець
- 10 г олії
Приготування
- в окріп вкидаємо 2 ч.л солі й закидаємо спагеті, варимо до готовності
- нарізаємо дрібними шматочками панчету, без шкірки. Італійці беруть саме її, а не бекон, але якщо не знайдете, тоді беріть бекон.
- також почистіть 2 зубчики часнику
- в холодну (не гарячу!) сковорідку видаємо панчету і часник та вливаємо трішки олії, і на невеликому вогні готуємо — це потрібно щоб жир витоплювався, а не вийшли шкварки. На сковорідку всипте добрячу порцію меленого перцю і перемішайте
- паралельно змішайте яйце і тертий сир Г
- коли зі щоковини витопиться жир — виключаємо вогонь, і викидаємо зі сковорідки часник.
- тепер швидко перекидаємо в сковорідку варені спагеті й вливаємо 2-3 черпаки води в якій вони варились, та швидкими рухами помішуємо усю суміш — суміш води й витопленого жиру і створить емульсію, яка і робить карбонару такою смачною
- тепер вливаємо суміш яйця і сиру, швиденько розмішуємо, і можна подавати. При подачі можна ще трішки присипати тертим сиром і перцем. Всім смачного.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати запечені гнізда з пасти з грибами . Також ми розповідали про те, як приготувати улюблену пасту Одрі Гепберн.
Читайте нас у Viber , Facebook, Telegram
Реклама
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко
Реклама