Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вечеря по італійські: готуємо справжню пасту карбонара

Про знану на весь світ пасту карбонара чули всі. Але готувати її так, як це роблять в Італії можуть одиниці. Між тим, в цьому немає нічого складного.

Інформатор пропонує рецепт справжньої пасти карбонара

Продукти

  • 150 г спагеті
  • 150 г свинячої щоковини
  • 25-30 г сиру Грана падано ( замінить сиром Емменталь пбо Фета з козячого молока)
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • 10 г олії

Приготування

  • в окріп вкидаємо 2 ч.л солі й закидаємо спагеті, варимо до готовності
  • нарізаємо дрібними шматочками панчету, без шкірки. Італійці беруть саме її, а не бекон, але якщо не знайдете, тоді беріть бекон.
  • також почистіть 2 зубчики часнику
  • в холодну (не гарячу!) сковорідку видаємо панчету і часник та вливаємо трішки олії, і на невеликому вогні готуємо — це потрібно щоб жир витоплювався, а не вийшли шкварки. На сковорідку всипте добрячу порцію меленого перцю і перемішайте
  • паралельно змішайте яйце і тертий сир Г
  • коли зі щоковини витопиться жир — виключаємо вогонь, і викидаємо зі сковорідки часник.
  • тепер швидко перекидаємо в сковорідку варені спагеті й вливаємо 2-3 черпаки води в якій вони варились, та швидкими рухами помішуємо усю суміш — суміш води й витопленого жиру і створить емульсію, яка і робить карбонару такою смачною
  • тепер вливаємо суміш яйця і сиру, швиденько розмішуємо, і можна подавати. При подачі можна ще трішки присипати тертим сиром і перцем. Всім смачного.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати запечені гнізда з пасти з грибами . Також ми розповідали про те, як приготувати улюблену пасту Одрі Гепберн.

Читайте нас у Viber FacebookTelegram

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору