Кривий Ріг До сайту

Укренерго планує відновити експорт електроенергії за кордон

В Україні поступово спадає спека. У зв’язку з цим рівень споживання електрики падає. Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це викликало профіцит у виробленні електроенергії. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Укренерго, враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.  У зв’язку з цим буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії.

У повідомленні відзначається, що експорт буде відбуватись виключно в період профіциту – під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснюватися не буде.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як зберігати продукти під час аварійних відключень електроенергії. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі мешканцям зруйнованого будинку принесли платіжки за електроенергію.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама

Олена Шевченко