На дворі серпень. Сезон молодої картоплі у розпалі. А тому треба скористуватися моментом та насолодитися стравами з неї. Скоро такої можливості вже не буде.
Інформатор пропонує приготувати молоду картоплю у сирно-сметанному соусі.
Продукти
- картопля 500 г;
- сметана 3 ст.л;
- сир 50 г;
- часник 4 зубчики;
- кріп 1 пучок;
- масло рослинне 1 ч.л;
- борошно 1/2 ч.л;
- сіль за смаком;
- перець за смаком
Приготування
- Картоплю почистити і викласти у змащену маслом форму одним шаром.
- Часник видавити, кріп дрібно нарізати.
- Приготувати сметанний соус для запікання картоплі: в сметану додати сіль і перець, а також борошно для загустіння. Додати кріп і часник. Все перемішати.
- Картоплю зверху полити соусом і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
- Сир натерти на тертці. За десять хвилин до готовності картоплю посипати тертим сиром і повернути в духовку.
- Подавати запечену в сметані молоду картоплю в теплому вигляді, посипавши зеленню. Смачного!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети з картоплі та печінки. Також ми розповідали про те, як приготувати шніцелі з картоплі, ковбаси та сиру.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко