Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Страва сезону: молода картопля у сирно-сметанному соусі

На дворі серпень. Сезон молодої картоплі у розпалі. А тому треба скористуватися моментом та насолодитися стравами з неї. Скоро такої можливості вже не буде. 

Інформатор пропонує приготувати молоду картоплю у сирно-сметанному соусі.

Продукти

  • картопля 500 г;
  • сметана 3 ст.л;
  • сир 50 г;
  • часник 4 зубчики;
  • кріп 1 пучок;
  • масло рослинне 1 ч.л;
  • борошно 1/2 ч.л;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком

Приготування

  1. Картоплю почистити і викласти у змащену маслом форму одним шаром.
  2. Часник видавити, кріп дрібно нарізати.
  3. Приготувати сметанний соус для запікання картоплі: в сметану додати сіль і перець, а також борошно для загустіння. Додати кріп і часник. Все перемішати.
  4. Картоплю зверху полити соусом і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
  5. Сир натерти на тертці. За десять хвилин до готовності картоплю посипати тертим сиром і повернути в духовку.
  6. Подавати запечену в сметані молоду картоплю в теплому вигляді, посипавши зеленню. Смачного!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети з картоплі та печінки. Також ми розповідали про те, як приготувати шніцелі з картоплі, ковбаси та сиру.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору