Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області бачили спалах в небі схожий на падіння метеорита

Вночі 1 травня мешканці Дніпропетровської області бачили зелений спалах у небі. Ймовірно, це був падаючий метеорит. При цьому звуку вибуху не було.

Про це пише Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Відео зі спалахом з’явилося в різних українських Telegram-каналах. Окрім Дніпропетровщини космічне явище було видно у Харківській, Запорізькій, Полтавській та Сумській областях.

Також зазначають, що після блакитного спалаху вибуху не було. Ймовірно, це було падінням метеорита чи іншого космічного тіла.

Наразі офіційної інформації щодо цього нічного спалаху немає. Додамо, що під час яскравого спалаху в небі, повітряну тривогу на Дніпропетровщині не оголошували.

Метеоритний потік Аквариди

Цього року метеоритний потік Аквариди змістився за часом й триває наразі. Його пік припадає на 6 травня. Тож версія щодо падаючого метеорита цілком може бути правдивою.

Варто зазначити, що цей метеоритний потік породжений кометою Галлея. Радіант розташований у сузір’ї Водолія, тому спостерігають Аквариди у північній півкулі Землі у вранішні години. Кількість метеорів, які можна побачити, варіюється від 10 до 85 відповідно. Традиційно Аквариди тривають з 19 квітня по 28 травня.

Раніше ми розповідали, що у ніч на 30 серпня українці змогли побачити рідкісне астрономічне явище. Писали, що 21 травня українці змогли побачити рідкісне космічне явище.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Нагору