Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Землю накриє метеорний дощ Оріоніди: коли дивитися

З 21 по 22 жовтня буде максимальний пік метеорного потоку Оріонід. Спочатку вони були метеороїдами, утвореними із залишків кам’янистого ядра – комети Галлея. Коли вони відокремились від комети, залишаються у вигляді кам’янистої хмари, яка обертається навколо Сонця кожні 76 років.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на NASA.

Коли Земля двічі на рік проходить крізь цю хмару бруду, ці метеороїди згорають у нашій атмосфері, перетворюючись на метеори, інакше відомі як падаючі зірки.

Метеорний потік Оріоніди відомий своїми першими метеорами – за даними NASA, вони подорожують зі швидкістю близько 148 000 миль/год (66 км/с) в атмосферу Землі.

Ці швидкі метеори також можуть створювати вогняні кулі, тобто метеори, які сяють надзвичайно яскраво протягом кількох секунд, перш ніж згаснути.

Коли спостерігати метеори 

Хоча Оріоніди активні з 26 вересня по 22 листопада, найкращий час, щоб побачити це явище, випадає на суботу й триватиме до наступного дня. Найкраще побачити метеоритний дощ можна близько з першої ночі й аж до світанку.

Вам також потрібно буде знайти на небі сузір’я Оріона, щоб знати, де з’являться метеори. Для найкращого спостереження краще дивитися під кутом від 45 до 90 градусів від радіанта. З цієї точки вони здаватимуться довшими.

Сузір’я Оріона

Раніше ми розповідали, що у ніч на 30 серпня українці змогли побачити рідкісне астрономічне явище. Писали, що 21 травня українці змогли побачити рідкісне космічне явище.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору